Opleiding

Een rijopleiding is een kostbare zaak. Daarom is het kiezen van de goede rijschool van groot belang. Als eerste moet je minimaal 16,5 jaar zijn om aan een rijopleiding te kunnen beginnen. Is dat het geval dan ben jij er helemaal klaar voor.

Het is geheel aan jou of je kiest tussen een pakket of losse rijlessen. Je volgt dan 1 of 2 lessen per week op het moment dat jou het beste uitkomt. Je bent absoluut NIET verplicht om een minimum aantal lessen per week te nemen. Ook kun je bijvoorbeeld iedere week op dezelfde dag en tijdstip rijles nemen. Eventueel zou je ook van school of werk opgehaald kunnen worden. Deelname aan de Tussentijdse toets is niet verplicht, maar zeker wel aanbevolen. Het examen wordt aangevraagd gedurende de opleiding.

Je hoeft vooraf nog niet in het bezit te zijn van het theoriecertificaat. Het is wel wenselijk om dit zo snel mogelijk te behalen zodat je tijdens je rijopleiding al enige kennis van het verkeer hebt waardoor je jouw rijopleiding optimaal benut. Zo krijg je bijvoorbeeld een beter begrip van de borden, kan je verkeerssituaties beter inschatten en als je het theoriecertificaat in bezit hebt kan het praktijkexamen direct aangevraagd worden. Het is daarom verstandig op tijd te beginnen met leren of een theorie dagcursus te volgen. Zo voorkom je dat je niet kan afrijden omdat je jouw theoriecertificaat nog niet hebt!

Voordat je aan deze opleiding begint moet je een intake les nemen om te bepalen in welk tempo en hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben. De intake les duurt duurt 90 minuten. De instructeur zal samen met jou na een aantal lessen de vorderingen bespreken en advies geven voor het verdere verloop van de opleiding.

Kortom:

  • Vanaf 16,5 jaar
  • Flexibele lestijden
  • 50 minuten of 100 minuten lessen
  • Eigen leertempo
  • Scherpe prijs
GRATIS Proefles? Bel NU!